Revolucionarna naprava Amplitrain Cube & AmpliApp je zadnji dosežek tehnologije na področju elektro mišične stimulacije. Bistvo delovanja je v njeni ''srednji modulirani frekvenci'', ki na nosilni srednji frekvenci lahko simulira in izvaja kombinirane TENS, EMS ali MMF/IFT postopke elektrostimulacije in elektroterapije. Napravo individualno programiramo in prilagodimo specifičnim zahtevam in ciljem uporabika naše storitve.


  • STORITVE DELIMO V 4 GLAVNE SKUPINE :

    - ŠPORT-FITNES VADBA in REGENERACIJA
    - PROGRAM ODPRAVE ODVEČNE TEŽE
    - PROTIBOLEČINSKE TERAPIJE
    - REHABILITACIJSKI PROGRAMI


Spodaj so s simboli/piktogrami opisani postopki, ki jih izvajamo in ki zajemajo široko področje uporabe, kakor odprava bolečin v hrbtu in sklepih, jačanje-rehabilitacija oslabljenih mišic in sklepov po daljši imobilizaciji, regeneracija z namenom odprave produktov katabolnih procesov po večjih naporih, hujšanje s povečanjem mišične mase in povečane ''porabe'' v bazalnem metabolizmu ( po domače v mirovanju ), program sproščanja mišičnih vozlov - sproščanje - limfna aktivacija, ter še športni oz. fitnes programi kakor jačanje specifične in absolutne moči, vadbe za prirast mišične mase, kondicijski in kardio treningi.

SPROŠČANJE

oziroma relaksacija je nizko intenzivna vadbena terapija, elektro-stimulacija z namenom sproščanja tensusa/napetosti, ''po domače'' vozlov  v mišicah.

 

HUJŠANJE - URAVNAVANJE TELESNE TEŽE 

Uravnavanje telesne teže je zahteven postopek, ki terja veliko mero volje, hkrati pa pravilen in strokovno kontroliran pristop. V bistvu gre ob vadbah za izgubo odvečne teže in niti ne tako ostre dijete predvsem za postopek, ki bo pripravil telo, za optimalno razmerje vnosa in porabe energije, najboljši mehanizem za doseganje tega cilja pa je povečanje mišične mase v telesu, ki jo pri nas lahko dosežete v najkrajšem možnem času.

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU, KRIŽU IN SKLEPIH 

S svojim edinstvenim delovanjem, NF in MMF, Nizko in Srednje-frekvenčno Modulirano Frekvenco vzbujevalnih impulzov, z napravo Amplitrain dosežemo in ojačamo oz. revitaliziramo glavne in globinske mišice, ki tvorijo mišično oporo celotne hrbtenjače in ki nam zagotavljajo tako gibanje kakor tudi oporo vretencem in medvretenčnim ploščicam, kjer iz hrbtenjače izhajaja periferno živčevje.

 

KONDICIJSKI TRENING 

Kondicijske treninge priporočamo aktivnim rekreativcem iz poslovnega sveta, kot pripravo na tekaške ali kolesarske prireditve, predvsem spomladi, ko je čez zimo ža pošla kondicija, saj je čas za doseganje določenega nivoja kondicije pri nas neprimerno krajši kot pri konvencionalnih metodah.

 

REGENERACIJA 

Regeneracija je postopek lahke vadbe oz. terapije z namenom odprave metabolnih produktov iz mišičja, predvsem po težjih obremenitvah, kot so npr. tekaški in kolesarski dogodki, tako za amaterje, rekreativce, kakor tudi za aktivne športnike.

 

REHABILITACIJA

Elektrostimulacija, še posebno v obliki MMF ( Medium Modulated Frequency ), ki jo zagotavlja naprava Amplitrain je zelo učinkovita za jačanje atrofiranega mišičja po daljši imobilizaciji udov, npr. po odstranitvi mavčne obloge in podobno. Hkrati z jačanjem mišic se ojačajo tudi sklepi in vezi, brez fizičnih naporov vadbe in lastne teže, kar je še posebej primerno za rehabilitacijo po poškodbah meniska in križnih vezi.

KARDIO VADBA

Z MMF dosegamo rezultate tudi v področju anaerobne vadbe, dvigovanju VOmax oz. laktatnega praga s kontroliranimi intervali visoke aktivnosti. Ta program nudi široko polje uporabe od izboljševanja splošne telesne kondicije do dviga robnih fizičnih sposobnosti.

 

UNIVERZUM

Z intenzivnimi MMF impulzi vzburimo mišičje do Hiperplazije, ''mikropoškodb mišičnih vlaken'', ki imajo za posledico tvorjenje novih mišičnih vlaken v anabolni fazi. Program za tiste, ki si želijo opaznih trapezov, rombov, pectoralisov in drugih mišičnih skupin.

 

POWER BOOST

Ravno in ponovno imajo MMF impulzi s svojim direktnim in globinskim delovanjem na ''MU'', posamezne motorične enote sposobnost, da v mišici pokrenejo proces hipertrofije oz. jačanja, ''povečanja'' mišičnih vlaken in tako povečanja specifične moči pri malo spremenjenem volumnu mišice. Primerno za športnike in rekreativce, kjer relativna moč ( moč/telesno maso ) predstavlja pomemben faktor, kakor npr. kolesarji, tekači in pri borilnih veščinah.